Loading...

Εορταστικό Μενού

Εορταστικό Μενού

Η παράδοση την 25η Μαρτίου θέλει μπακαλιάρο! Ο αγαπημένος μας Sous Chef Γιώργος Ντούσκος , από την ομάδα του εστιατορίου 1055 του Regency Casino Mont Parnes, σας προτείνει να γιορτάσετε από το σπίτι δημιουργώντας μία μοναδική συνταγή!

Το παρακάτω ολοκληρωμένο μενού περιλαμβάνει σκορδαλιά παντζάρι, μπακαλιάρο με κουρκούτι και σαλάτα από παντζάρι!

Σκορδαλιά παντζάρι

Υλικά που θα χρειαστούμε:
6 παντζάρια ψημένα στο φούρνο (πλένουμε καλά τους βολβούς από τα παντζάρια και τα τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου έπειτα τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε)
1 μέτρια πατάτα βρασμένη
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
100 gr καρυδόψιχα τριμμένη
30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δουλεύοντας το μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά.

Κουρκούτι για ένα κιλό μπακαλιάρο

Υλικά που θα χρειαστούμε:
330ml μπύρα
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ να γίνει ένας χυλός αρκετά σφιχτός αλλά να ρέει και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  • Tip 1 Ο μπακαλιάρος πρέπει να είναι καλά στεγνός.
  • Tip 2 Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τινάζουμε να φύγουν τα περιττά άλευρα και τον βουτάμε ύστερα στο κουρκούτι.
  • Tip 3 Ρίχνουμε σε καυτό λάδι τον μπακαλιάρο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία.

Σαλάτα παντζάρι

Υλικά που θα χρειαστούμε:
6 παντζάρια ψημένα κομμένα στα οκτώ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ μάραθο ψιλοκομμένα
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
60 γρ καρυδόψιχα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φύλλα 8 λεπτά και τα παγώνουμε σε κρύο νερό με πάγο ώστε να παραμείνει η χλωροφύλλη. Κάνουμε μια φωλιά με τα φύλλα και τοποθετούμε μέσα την σαλάτα που θα φτιάξουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ κρατώντας λίγο τριμμένο καρύδι για να γαρνίρουμε.

×